Prison windows

Prison windows

Hvert år er det rundt titusen mennesker som av en eller annen grunn må sone en straff i fengsel. De fleste sitter i rundt tre måneder, men det finnes også dem som sitter mye lenger. Selv om norske fengselsforhold regnes som veldig gode, i alle fall om man ser i forhold til fengsel andre steder i verden, er det å sitte i fengsel ingen god opplevelse. I Norge er man opptatt av at det å sitte i fengsel skal være mer enn en oppbevaring. Du skal få mulighet til å motta hjelp og eventuell utdannelse, slik at du kan komme videre med livet ditt når fengselstraffen er over.

brundalenvgs4.no

Et rom med det mest nødvendige

I norske fengsler sitter de fleste inne på egne rom, der de har det aller mest nødvendige i form av seng, skrivebord, en bokhylle og det man trenger til sanitære forhold. Dette høres ganske enkelt ut, men forholdene i våre norske fengsler er faktisk så bra at det flere ganger har vært tatt opp i media. Ofte er det mennesker fra langt fattigere land, som heller vil sitte til oppbevaring i et norsk fengsel, enn å måtte leve i sitt eget land. En annen diskusjon er at flere norske fengsler er av langt bedre standard enn de fleste norske sykehjem. Norske celler er fint møblerte, og reoler til oppbevaring finnes i de fleste celler, noe som gir det en finere stil. Skulle du trenge noen flotte møbler til din egen bolig, finnes det mye flott hos http://www.furniturebox.no/. Her er det møbler til blant annet oppbevaring, som vil gjøre boligen din til et hjem og ikke til en celle. Og det er vel akkurat det vi alle ønsker oss, uansett hvor vi måtte bo, nemlig at omgivelsene våre kjennes ut som et hjem.

Ikke alle er like fornøyd med soningsforholdene

Det er ikke alle som er like fornøyde med å sitte til oppbevaring, selv om de soner i Norge. Mannen som ble dømt for terrorhandlingene den 22. juli 2011 har anlagt sak mot staten. Han mener at soningsforholdene har påført ham skader fordi han soner i isolasjon. Dette har han gjort siden han ble tatt, og det ser ikke ut til at norske myndigheter har tenkt at han skal sone på noen annen måte. Mannen mener derfor at soningsforholdene er et brudd på hans menneskerettigheter. I Orderudsaken for noen år siden, ble Per og Veronica Orderud drømt til den lengste strafferammen Norge gir. Veronica Orderud brukte tiden hun sonet i et kvinnefengsel, på å utdanne seg. Hvorvidt hun var fornøyd med soningsforholdene sine, er en annen sak. Det er en svært vanskelig situasjon å bevare sitt menneskeverd når man plasseres til oppbevaring i et fengsel. Ansvaret ligger på samfunnet, som må sørge for at forholdene ikke produserer langvarig kriminelle.

Comments are closed.