Hvorfor bli fengselsbetjent?

Hvis man ser på filmer, så får man ofte inntrykk av at det å jobbe som fengselsbetjent er arbeid som er tøft uten at man får mye betalt for det. Dette er jo selvsagt tilfelle i USA, men i Norge er det ikke sånn lengre. Derfor skal vi i denne artikkelen fokusere på hvorfor du burde bli fengselsbetjent.

Hva gjør en fengselsbetjent?

Det er ofte slik at en fengselsbetjent har ansvar for fangene der de jobber. Du kan se en full oversikt over hva det faktisk krever for å bli en fengselsbetjent her. Du som fengselsbetjent vil ha ansvar for å motivere og veilede fanger, noe som mange ser på som svært givende arbeid.

Mange tror at en fengselsbetjent bare jobber i fengsel, men du kan også jobbe på steder som har åpen soning eller drive med arbeid relatert til fotlenkesoning. Det er altså flere alternativer for deg som ønsker å jobbe som fengselsbetjent.

Utdannelse

Det er Politihøyskolen i Norge som står for utdanning av politibetjenter og fengselsbetjenter. Dette er en utdanning som er relativt populær å søke seg inn på, så hvis du har lyst til å gjøre dette så gjør det før heller enn siden, ettersom det kan være høye krav for å komme inn.

Det er faktisk slik at det er krav om plettfri vandel for å bli fengselsbetjent, noe vi forstår! Du må også ha god fysisk og psykisk helse, for det er mye arbeid som kan være relativt vanskelig.

Det finnes mange grunner til å bli fengselsbetjent her i landet, men vi mener at det bør være flere dyktige personer til å rehabilitere andre personer som har havnet utpå. Det å få god behandling i fengsel fører til at flere personer kommer tilbake til samfunnet og kan være en del av alt det fine som skjer der ute!

Comments are closed.