Jobbe som fengselsvokter

Fengsel er noe ingen vil havne i, men som passer på at kriminelle kan sone uten å være til belastning for samfunnet. Det skal gi innsatte en mulighet til å bøte for sine ugjerninger, samtidig som de skal bli klare for å delta i samfunnet når de kommer ut.

Men fengselet er også en arbeidsplass. Det er mange som jobber i fengselet, alt fra renholdere til direktører. Man kan drive med opplæring eller psykiatri. Også er det fengselsvokteren. Det er en kort utdanning som også er lønna.

Hva skal til for å jobbe som fengselsvokter

Det er noen krav til å jobbe i fengselet. Drømte du å jobbe i fengselsvakt da du var barn, så du kanskje for deg B-gjengen og vennene. Med kostyme til Halloween klær barn som fengselsbetjent ble feiringen perfekt. Men nå skal du jobbe med mennesker som er i en vanskelig fase av livet. Her er noen av opptakskravene:

Hvordan kan man bli fengselsbetjent

Det krever en kort utdanning som tar to år. Da må man ha bestått videregående utdanning som gir generell studiekompetanse. Unntak for erfaring og alder blir gitt. Man må søke innenfor fristen og bli valgt ut blant hundrevis av søkere.

Man vil finne ut om man er skikket fort i studieløpet. Det er fordi man må bestå en del fysiske krav og tester som skal gjennomføres. Når disse testene er bestått er man videre til utdanningen som består av en del teori og en del praksis.

Et godt yrkesvalg

Det er fint å kunne jobbe med mennesker som trenger hjelp. Innsatte i fengsler er stort sett folk som har havnet på kant med samfunnet. Du kan være vektskåla som gjør at de videre i livet vil ta valg som gagner dem selv og dem de omgir seg med. Karrierevalget kan gi flere muligheter i framtiden.

Comments are closed.