Kjente fanger fra hele verden

Med dagens mediedekning er det ikke vanskelig å få med seg nyheter, og vi hører titt og ofte historier om personer som har blitt arrestert for ymse saker. Noen får vi vondt av og føler kanskje at de Woman in handcuffs behind her backegentlig ikke har gjort noe galt, men at de bare har vært på feil sted til feil tid. Andre synes vi er virkelig onde folk og har ingen problemer med at de blir kastet i fengsel, og de kan også gjerne bli der en stund. Ja, faktisk kan til og med fanger få omtrent kjendisstatus gjennom sin historie eller til og med for sitt utseende.

Verdens ondeste og verdens peneste fange?

Vi trenger ikke å lete langt etter kjente fanger. Anders Breivik er jo blitt verdenskjent for sine terrorhandlinger i eget hjemland samt for sine iherdige forsøk på å saksøke Norge, blant annet fordi hans Playstation ikke holder mål. Dette har spesielt vakt oppsikt i USA, hvor fangene får en helt annen behandling. Der er det verken snakk om Playstation eller PC. USA kan dog skilte med verdens peneste fange – det er i alle fall det han kalles. Jeremy Meeks fikk tilnavnet da han ble arrestert i California i 2014. Nå er han ute og det sies at han faktisk har fått filmtilbud. Kanskje det ikke var så dumt å bli siktet for overtredelse av våpenloven likevel?

Tjostolv Moland og Joshua French

Det ikke bare her hjemme i Norge vi finner nordmenn som soner. Vi har også nordmenn som har blitt fanget i utlandet. Vi husker vel alle da Tjostolv Moland og Joshua FrenchPrison Cell bars ble arrestert i Kongo? Mange nordmenn satt klistret til skjermen under den direktesendte rettsaken, og det stakk nok i hjertet til mange av oss da de ble dømt til dødsstraff i et sirkus av en rettsak. Enda tristere ble det da Moland ble funnet død på cella og French ble funnet skyldig i dette også, til tross for at norske rettsmedisinere var i Kongo og fant en helt annen dødsårsak. Det jobbes riktignok med å få French hjem til Norge, men det er uvisst om det vil lykkes.

Comments are closed.