Homegrown cherry tomatoes in garden

Homegrown cherry tomatoes in garden


Natur og frisk luft er viktig for alle mennesker, også for de som har begått et lovbrudd og sitter inne. For innsatte kan det også være viktig å fylle dagene med noe meningsfylt, samt å lære noe nytt. Det får tankene over på noe annet. Og det å lage en grønnsakshage bak murene kan både være til glede og til nytte.


Backyard vegetable gardenKasser og krukker


Det trenger ikke å koste stort å anlegge en grønnsakshage. Mange grønnsaker kan fint dyrkes i kasser og krukker, og dermed kan hagen plasseres hvor som helst, til og med på et betonggulv eller en grusplass. Sats på grønnsaker som er
enkle å dyrke, og bruk dem i matlagingen. Urter kan også være spennende, og husk at det også finnes spiselige blomster, som roser og stemor. Alt dette kan krydre maten og gi nye smaksopplevelser.


Fantasien setter grensen


De fleste grønnsaker kan dyrkes i krukker og kar, til og med poteter. Faktisk finnes det egne krukker nettopp for potetdyrking, og disse krukkene bidrar til og med til at hver plante produserer ekstra mange poteter, ettersom planten ikke dør når man plukker poteter av den. Kål, salat, tomater, løk og rødbeter passer fint i kasser. Kassene kan enkelt snekres sammen selv, og byggematerialer finnes rimelig hos
Buildor.no. Det å lage sine egne grønnsakskasser og bidra til å bygge opp selve grønnsakhagen kan også være en engasjerende aktivitet. For å få et raskere resultat, kan enkelte grønnsaksplanter til og med kjøpes ferdige hos et gartneri.


herbsLærerikt


Det er også
lærerikt å dyrke egne grønnsaker. Noen kan til og med ha nytte og glede av denne kunnskapen når de kommer ut igjen. Samtidig føler mange seg roligere når de steller med planter. Det sies til og med at mennesker blir gladere av å se på friske, grønne planter. En ting som er helt sikkert, er i hvert fall at mennesker ikke kan leve uten naturen, og mange har godt av å føle litt mer nærhet både til naturen og til maten de spiser. Så hvorfor ikke la de innsatte dyrke noe av maten sin helt fra bunnen?

Comments are closed.