Fengsler i Norge

Akkurat som i andre land i verden har Norge sine egne, gjenkjente fengsler spredt fra Sørlandet til Nord. Arendal fengsel er det sørligste fengslet i Norge, og har i nyere tid blitt flyttet to ganger. Dette var kun et eksempel på et fengsel, men noe alle fengslene i landet har til felles, er deres sikkerhet og forsikret teknologi hvis noe skulle skjedd. Norges fengsler og fengselsbetjenter har fått mye kritikk fra nordmenn generelt, men også fra andre land som mener vi er alt for forsiktige og snille mot de fengslede. Dette kan være sant til et vis, og det er både positive og negative årsaker og sider til det. I tillegg til supert overvåkningsutstyr har Norge haugevis av fengsler hvis landet eventuelt skulle komme i en krise hvor det er en overflod av fengslede.

I Norge har selv de fengslede menneskerettigheter, som loven om å tale før en er vist skyldig. Dette er en ganske gjenkjent setning, fordi det er en selvfølge for alle mennesker. Alle skal ha en advokat, og dersom man ikke har råd til å betale for en advokats hjelp, vil staten selvfølgelig dekke en lokal advokat for den fengslede. Dette er en negativ konsekvens. 2700 kroner er fryktelig mye penger å bruke på én innelåst fange, ettersom mange mennesker, selv i Norge, ikke har råd til å bruke 2700 kroner per dag. Disse pengene trekkes selvfølgelig fra den statlige kassen, altså det alle innbyggere i Norge returnerer i skatt. Dermed kuttes det 2700 kroner per fange fra velferdsstaten. Dette er goder som kan brukes på andre nødvendige og viktige ting som for eksempel sykehus, skoler, universitet, eldreomsorg, vaskepersonale, blant annet. I stedet for å sørge for disse fangene, kan fengslene sette de i arbeid som vil blant annet motivere fangene til en endring i personlighet.

Mange dokumentarer av Norges fengsler viser at fangene vandrer rundt i fengslet på frifot. Det har vært årsaker hvor fengslet har blitt til et åsted, fordi fangene får lov til å lage sin egen mat. Da er det fort gjort, ettersom disse fangene har det vanskelig mentalt, å bruke kjøkkenredskaper mot de medfangene i fengslet. Noen har begått fryktelig horrible lovbrudd som andre familier sørger over, noe som betyr at det ikke er lurt å la de vandre fritt. Mange fanger i Norge får lov til å røyke og snuse. I stedet for å bruke pengene på rusmidler, kan dette brukes til andre nødvendige ting i hverdagen, eller rett og slett spare pengene til framtiden. Det norske fengsler gjør ved å være såpass greie mot fangene er å verken motivere eller hjelpe fangene, men å få de til å føle seg hjemme, noe de definitivt ikke skal. Selvfølgelig vil fanger ha nye muligheter etter de har blitt løslatt fra deres fengselsdom, og som tidligere nevnt kan de spare penger til de går ut. Dette kan de gjøre gjennom nettsider som https://www.centum.no — som er en flott nettside for lån- og sparing. Alt i alt er det viktig at norske fengsler beholder den sikkerheten som er ivaretatt nå til dags enn å risikere at fanger rømmer fra fengselet.

Comments are closed.