Fire isolated over black background

Fire isolated over black background

På det fleste arbeidsplassene finns det mange verdier som data og dokumenter, som trenger beskyttelse i tilfelle av brann. Brannskapet kan beskytte følsomme dokumenter, som ikke er erstattelige. Dette kan være kontrakter og andre viktige dokumenter og originaleksemplarer.

 

Sertifisert brannskap kan forhindre store skader
Brann kan være ødeleggende for en virksomhet, det kan ta veldig lang tid å komme seg ovenpå en slik situasjon, og kan i de verste tilfellene resultere i at virksomheten går konkurs. Et brannskap kan sikre alle viktige dokumenter eller lignende, som kan lette prosessen etter skaden har skjedd – hvis skaden skulle skje. Mange tenker ikke på å skaffe seg et brannskap før skaden faktisk har skjedd. Da er det for sent, og man mister papirer og andre verdier, som man aldri kan fremskaffe igjen.

Fire alarm button on blue wall.

 

Hvordan virker et brannskap
Et brannskap er fremstilt i et hardt jernmateriale, som beskytter innholdet i tilfelle av brann. Alle skap blir sertifiserte før de blir godkjent. Noen skap har til og med en automatisk dørlukker, som lukker brannskapet, om det skulle oppstå brann. Et brannskap kan oftest tåle varme opp til 1000 grader, og varmen innvendig i skapet vil fortsatt ikke overgå de fastsatte grensene, som for eksempel er maksimum er 150 grader for papir.

 

Forsikringsselskaper og intern rutiner setter forskjellige krav til brannskap
Det er forskjellig fra forsikringsselskap til krav når det kommer til brannskap. Forsikringen vil fastslå kravene til det og man må velge et brannskap ut fra disse kravene. Interne rutiner i virksomheten, kan også medvirke til valget av brannskap.

 

Brannskap med flere fordeler
Et brannskap kan også beskytte mod annet enn brann. Tyveri og innbrudd er vanlig, så har virksomheten store eller pengesummer liggende, viktige nøkler eller annen verdi kan virksomheten også beskytte seg mot å bli fråstjålet disse verdiene. Brannskapet kan også ha en beskyttende funksjon ved for eksempel plutselig vannskade.

 

Hos Altistore kan du få et stort utvalg av brannskap i flere størrelser og modeller, med hensyn til hyller og skuffer. De større brannskapene med hyller, kan enkelt brukes til større dokumentmapper, pengekasser eller dokumentkasser. De mindre skapene kan små mapper ligge.

Et brannskap kan også være lurt å ha i hjemmet og ikke bare på arbeidsplassen. Mange bruker et brannskap til å beskytte bildealbum og fotonegativer – som av gode årsaker ikke kan erstattes, hvis det skulle oppstå brann.

Mange tenker at elektronikken beskytter oss nå når det kommer til dokumenter og bilder, men det vil fortsatt være dokumenter og bilder, som ikke kan gjemmes på dataen, som man har liggende andre steder.

Altistore hjelper gjerne med profesjonell rådgivning til valget av brannskap. De leverer også rett til døra. Brannsikrede verdiskap kan enten bestilles via katalog eller på nettsiden – der utvalget er det samme.

Comments are closed.